Kwaliteit boven Kwantiteit!

Kwaliteit

Solar-one levert alleen kwaliteit. Wij werken alleen met A-Merken dat houdt in dat alle zonnepanelen bij Solar-one aan alle voorwaarden voldoet. Dat houdt in dat alle panelen een kwaliteitscertificaat hebben ontvangen welke wereldwijd wordt geaccepteerd. Elke zonnepaneel word op een aantal zaken getest zoals het vermogen, aanwezigheid van zwakke plekken. Ook word er rekening mee gehouden ten opzichte van rendement verlies door de constante blootstelling aan UV-straling en alle soorten weersomstandigheden zoals sneeuw, regen en hagel en klimaatverandering. Zodat u weet dat op de lange termijn uw rendement en investering gewaarborgd is.

  Flashtest

  Het is mogelijk dat de zonnepanelen niet de opbrengst leveren die is aangegeven. Solar-one test dit uiteindelijke vermogen middels de flashtest. Solar-one koopt alleen zonnepanelen in die in de flashtest positieve resultaten hebben behaald

   EL-test

   De EL-test is een test die verder kijkt dan alleen het uiterlijk van de zonnepanelen. Deze test onderzoekt de onzichtbare gebreken van de zonnepanelen met behulp van een specialistische röntgentechniek. Dit voorkomt een lagere opbrengst en korte levenstermijn.

    PID-test

    DE PID-test is een controle die alle zonnepanelen van Solar-one ondergaan. Met de controle wordt er gekeken naar het elektrische verlies dat de zonnepanelen kunnen ondervinden door bijvoorbeeld een slechte soldeerverbinding.

     Monokristallijn zonnepanelen

     Zonnepanelen van verschillende A-Merken mogelijk alleen Monokristallijn zonnepanelen!

     • Hoogste rendement

     • Kwaliteit boven kwantiteit

     • Diepzwarte uitstraling & gaan goed samen met de zonnecollectoren.

     Er zijn verschillende mogelijkheden betreft WP per paneel. Daarnaast bieden we alleen A-merken aan, en werken we uitsluitend met monokristallijn zonnepanelen om het hoogste haalbare rendement te bewerkstelligen.

     Full-Black cello technologie

     Is ontworpen met als gedachte een zonnepaneel te produceren wat er fraaier uitziet dan een standaard full black zonnepanelen.

     • Geschikt in alle omstandigheden

     • Hogere opbrengst op zonnige dagen.

     • Nieuwste technologie

     Bestand tegen weer en wind? En op zoek naar het maximale rendement vraag nu een offerte aan en kijk wat onder u omstandigheden de beste keuze is.

     Zonnepanelen

     Hoe werken zonnepanelen?

     Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die naast elkaar in een weerbestendig frame worden geplaatst. Zonnecellen worden gemaakt van silicium. De grondstof van silicium is zand en dat is in overvloedige hoeveelheden aanwezig op aarde. Het meest gebruikte type zand heet ‘polykristallijn silicium’. Panelen die hiervan zijn gemaakt zijn blauw van kleur. De monokristallijn panelen hebben vaak een donkere kleur. Meest gangbaar is de keuze voor zwarte panelen.

     De zonnecellen vangen licht op, en zetten dat om in gelijkstroom. Via een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom, die gelijk in huis gebruikt kan worden. Eventueel te veel opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het energienet

     Wat is Wattpiek?

     Wp is het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan leveren onder ideale omstandigheden. In Nederland komen deze ideale omstandigheden nauwelijks voor. Hier levert één Wp ongeveer 0,85 kWh als uw panelen op het Zuiden zijn gericht onder een hoek van tussen de 20 en 40 graden met de horizon.

     Waar staat PV voor?

     Een andere veelgebruikte term voor zonnestroom is PV. PV staat voor het Engelse Photo Voltaic.

     Werken zonnepanelen alleen als de zon schijnt?

     Nee, ook met bewolkt weer, zon achter de wolken en in de winter leveren zonnepanelen stroom. Daglicht is voldoende. Zonnepanelen werken bij alle temperaturen, dus ook als het vriest.

     Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

     Nee, je kunt zonnepanelen zonder vergunning plaatsen. Een uitzondering hierop vormen monumenten en woningen binnen een beschermd dorps/stadsgezicht.

     Kunnen zonnepanelen op elk dak geplaatst worden?

     Zonnepanelen kunnen zowel op een schuin als een plat dak geplaatst worden. Optimaal is een dak op het zuiden met een helling van circa 35 graden. Ook daken naar het oosten en westen leveren nog 90% van het rendement op. Op een dak gericht op het noorden is het plaatsen van zonnepanelen minder zinvol.

     Moeten zonnepanelen schoongemaakt worden?

     In principe hoeven zonnepanelen niet schoongemaakt worden, ze worden gereinigd door de regen.

     Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

     Dat hangt helemaal af van uw verbruik van elektriciteit, de situatie waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden en de stand van de panelen ten opzichte van de zon. Tijdens een afspraak rekenen we het precies voor u uit. Lees hier alvast meer over de afmetingen van zonnepanelen!

     Hoelang duurt de installatie van zonnepanelen?

     In het algemeen duurt het plaatsen van zonnepanelen maximaal een dag en gaat zonder hak- of breekwerk Ook de omvormer en de bekabeling worden dezelfde dag geregeld. De aansluiting op het elektriciteitsnet kan dezelfde dag of enkele dagen later plaatsvinden.

     Hoe weet ik wat zonnepanelen opbrengen in mijn situatie?

     Maak een afspraak met de en wij berekenen direct uw voordeel.

     Wat is de salderingsregeling?

     Deze wettelijke regeling houdt in dat u de door u opgewekte energie aan het energienet kan terug leveren (ongeacht bij welke energiemaatschappij u zit) en daar op een ander tijdstip weer uw energie aan kunt onttrekken. Uw opbrengsten en uw kosten worden dus gesaldeerd. Kortom, echt alle door u geproduceerde energie kunt u dus echt gratis consumeren, ondanks dat u wel gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Wanneer u jaarlijks meer levert dan afneemt, dan krijgt u van de meeste energiemaatschappijen tussen de 7 en 9 cent uitbetaald per geleverde kWh.

     Wat is de levensduur van zonnepanelen?

     Men gaat er tegenwoordig van uit dat kwaliteitszonnepanelen 30 tot 40 jaar meegaan, en de omvormer ongeveer 25 jaar. Over de loop van jaren vermindert het rendement. Dat is ook per paneel verschillend. Op de panelen van de SolarStudio zit 25 jaar vermogensgarantie, zodat u verzekerd bent van een optimaal rendement.

     Zonnecollectoren

     ontworpen door Menukaart Digitaal