Een nieuwe manier om je huis te voorzien van zonnewarmte

 

De eerste volledige zwarte zonnecollector ter wereld met de afmetingen van een zonnepaneel. De zonnecollector is zowel  geschikt voor het verwarmen van tapwater, als voor voor de overgang naar een energie neutrale woning.
Door de nieuwe afmetingen is er geen hoogteverschil meer tussen de verschillende technieken op je dak, maar worden de collectoren nóg beter geïntegreerd in het zonnepanelensysteem.

  PV-paneel formaat

  Met een hoogte van 40 mm is hij specifiek ontwikkeld om naadloos inpasbaar te zijn met PV-panelen. De lengte bedraagt 1640 mm en de breedte 990 mm. Daarnaast heeft hij een gewicht van 23,4 kg. De collector is Full-Black. In combinatie met PV is dit een tijdloze oplossing.

   Hoogste rendement

   De HPC-2,5 zonnecollectoren een oerdegelijk Nederlands product dus met een van de hoogste rendementen ter wereld.

   De systemen met de HPC-2,5 zonnecollectoren hebben bewezen de hoogste opbrengst van alle A-merken te verkrijgen in Nederland. De zonnecollector is, door een slimme constructie, universeel toe te passen voor Indak, Opdak en Platdak montage.

    Geen kleurverschil

    De eerste Full-Black zonnecollector ter wereld op PV-paneel formaat. Speciaal ontwikkeld voor de naadloze inpasbaarheid op je dak. Geen hoogte- en kleurverschil meer op je dak.

     Nero Zonnecollectoren

     De eerste Full-Black zonnecollector ter wereld op PV-paneel formaat. Speciaal ontwikkelt voor de naadloze inpasbaarheid op je dak. Met een hoogte van 40 mm is hij specifiek ontwikkelt om naadloos inpasbaar te zijn met PV-panelen. De lengte bedraagt 1640 mm en de breedte 990 mm. Daarnaast heeft hij een gewicht van 23,4 kg.

     HPC-2,5 Collector

     Hoog(ste) Rendement

     Gehard solar glas met anti-reflex laag
     Absorberplaat met hoogselectieve coating
     Groot effectief apertuuroppervlak
     Tijdbesparend installatiegemak

     Serieel schakelbare zonnecollectoren (max 4.)
     1 universeel toepasbare zonnecollector voor zowel indak,
     opdak als platdak montage
     Eenvoudige dakmontage componenten
     Esthetische vormgeving

     Zwart geanodiseerde omlijsting
     Zwart geanodiseerde dakmontage componenten
     Geëxtrudeerde onderdelen
     Toepassingen

     Tapwater verwarming zonneboiler
     Ruimteverwarming zonneboilercombi
     Proceswarmte

     Zonne-collectoren

     Hoe werken zonnecollectoren?

     Een vlakke plaat zonnecollector is een donkere plaat die op het dak ligt. Door het uiterlijk, wordt deze zonnecollector regelmatig verward met een zonnepaneel. Onder de afdekplaat van de vlakke plaat zonnecollector ligt een ondiepe bak met hierin buizen. Deze buizen zijn voorzien van een vloeistof. Wanneer de zon schijnt, wordt de vloeistof in deze buizen warm en wordt deze warme vloeistof via buizen naar het voorraadvat geleid om het tapwater te verwarmen. De vlakke plaat zonnecollector is in aanschaf goedkoper dan de vacuümbuis zonnecollector, maar heeft ook een lager rendement. Vooral in de winter ligt het rendement van de vlakke plaat zonnecollector lager dan het rendement van de vacuümbuis zonnecollector.

     Wat is een GigaJoule?

     De jaarlijkse opbrengst van een zonnecollector wordt uitgedrukt in GJ (GigaJoule). Een gemiddelde zonnecollector levert tussen de 3,5 en 5 GJ per jaar op. Dit betekent een opbrengst van 100 tot 142 m3 aardgas per jaar. Met een huidige gasprijs van € 0,65 per m3 gas, betekent dit een besparing van € 65 en € 93 per jaar. Natuurlijk kunt u deze besparing eenvoudig verhogen door voor zonnecollectoren met een hoger vermogen te kiezen of door meerdere zonnecollectoren te plaatsen. Daarnaast hangt de exacte opbrengst van uw zonnecollector ook af van de capaciteit van uw gehele zonneboiler.

     Rendement van een zonnecollector

     Het rendement van een zonnecollector heeft u gedeeltelijk zelf in de hand. U kunt bij de installatie van uw zonnecollector rekening houden met de ideale ligging. Het is van belang dat de zonnecollector op een manier wordt geplaatst waardoor het systeem zoveel mogelijk zonlicht vangt. Immers, hoe meer zon de zonnecollector kan opvangen, hoe hoger het rendement vanzelfsprekend zal zijn. Zorg er daarom voor dat de zonnecollector zo min mogelijk schaduw vangt, van bijvoorbeeld bomen, en plaats de zonnecollector, indien mogelijk, gericht naar het zuiden en in een hellingshoek van 36 graden.

     Werken zonnecollectoren alleen als de zon schijnt?

     Nee, ook met bewolkt weer, zon achter de wolken en in de winter leveren zonnecollectoren stroom. Daglicht is voldoende. Zonnecollectoren werken bij alle temperaturen, dus ook als het vriest.

     Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnecollectoren?

     Nee, je kunt zonnecollectoren zonder vergunning plaatsen. Een uitzondering hierop vormen monumenten en woningen binnen een beschermd dorps/stadsgezicht.

     Kunnen zonnecollectoren op elk dak geplaatst worden?

     Zonnecollectoren kunnen zowel op een schuin als een plat dak geplaatst worden. Optimaal is een dak op het zuiden met een helling van circa 35 graden. Ook daken naar het oosten en westen leveren nog 90% van het rendement op. Op een dak gericht op het noorden is het plaatsen van zonnecollectoren minder zinvol.

     Moeten zonnecollectoren schoongemaakt worden?

     In principe hoeven zonnecollectoren niet schoongemaakt worden, ze worden gereinigd door de regen.

     Hoeveel zonnecollectoren heb ik nodig?

     Dat hangt helemaal af van uw verbruik van m3 gas, de situatie waar de zonnecollectoren geplaatst kunnen worden en de stand van de collectoren ten opzichte van de zon. Tijdens een afspraak rekenen we het precies voor u uit. Lees hier alvast meer over de afmetingen van zonnepanelen!

     Hoelang duurt de installatie van zonnecollectoren?

     In het algemeen duurt het plaatsen van zonnecollectoren maximaal een dag en gaat zonder hak- of breekwerk Ook de boiler en de bekabeling worden dezelfde dag geregeld.

     Hoe weet ik wat zonnecollectoren opbrengen in mijn situatie?

     Maak een afspraak met de en wij berekenen direct uw voordeel.

     Wat is de levensduur van zonnecollectoren?

     De levensduur van een zonneboiler is onlosmakelijk verbonden met de kwaliteit van de onderdelen in het systeem. Een zonneboiler is net zo sterk als de zwakste schakel in het systeem en daarom doe je er verstandig aan om te kiezen voor een goede kwaliteit collectoren, pomp en voorraadvat. Niet alleen behaal je daar de beste rendementen mee, maar zul je de minste onderhoudskosten hebben en ben je er zeker van dat de boiler in normale omstandigheden 20 tot 25 jaar meegaat.

     Zonnecollectoren