CO2 neutraal en gaat u voor volledig groen?

Een nieuwe manier om je huis te verwarmen.

Een zonneboiler verwarmt water door (zon)licht met behulp van zonnecollectoren op het dak. Het warme water wordt opgeslagen in een voorraadvat. Is het vat leeg of nog niet op temperatuur? Dan springt de cv-ketel of warmtepomp bij zodat je altijd warm water hebt. Met een zonneboiler bespaar je dus fors op je gasrekening

  Tapwater

  Dit systeem wordt gebruikt voor het voorverwarmen van tapwater zoals voor het douchen, het bad en alle overige warmwaterkranen. Met dit systeem bespaar je ca. 50% op je gasverbruik per jaar.

   Ruimteverwarming

   Ruimteverwarming is een zonneboilersysteem die met behulp van zonne-energie naast tapwaterverwarming ook (gedeeltelijk) de woning kan verwarmen. Zeker in het voor-en naseizoen geeft dit een forse extra besparing op gas maar ook in de winter kan de zon bijdragen aan de verwarming. Uiteraard helpt de CV-ketel of warmtepomp indien er te weinig (zon)licht is.

    Subsidies

    Vanuit het Ministerie van Economische zaken en Klimaat is de ISDE subsidie beschikbaar voor onze zonnewarmte systemen. De hoogte van het subsidie bedrag is afhankelijk van het soort collectoren, het aantal en het type boilervat en bedraagt circa 30% van de factuur.

     Zonneboiler Ruimteverwarming

     Dit systeem wordt gebruikt voor het voorverwarmen van tapwater zoals voor het douchen, het bad en alle overige warmwaterkranen. Ook wordt dit systeem ingezet voor ruimteverwarming. In combinatie met een smart set kan je woning worden voorzien van zonnewarmte. Daarnaast is dit systeem opgebouwd uit een RVS voorraadvat van 120 liter (staand) met 4 collectoren van 2,5 m². Met dit systeem bespaar je ca. 50% op je gasverbruik per jaar.

     Zonneboiler Tap

     Altijd al gratis willen douchen en tevens duurzaam bezig willen zijn? Dit is mogelijk met een zonneboiler systeem. De werking van het systeem is als volgt: de collectoren op het dak vangen het zonlicht op en verwarmen de zonneboiler in het huis. Vanuit deze boiler stroomt het warm water door alle tapwaterpunten in je huis zoals voor het douchen, het bad en alle overige warmwaterkranen.

     Zonneboiler

     Hoe werkt een zonneboiler?

     Een zonneboiler warmt water op met energie verkregen van de zon. De energie van de zon wordt opgevangen via een zonnecollector die (meestal) geplaatst wordt op het dak. In de zonnecollector zit een vloeistof. Die verwarmde vloeistof wordt naar een voorraadvat geleid. Eens de warmte afgegeven is in het voorraadvat, wordt er weer vloeistof naar de collector gepompt om opnieuw warmte op te vangen.

     Het voorraadvat zal er voorzorgen da de zonnwarmte behouden blijft. De warmte van het water in het voorraadvat kan oplopen tot 60 graden. Meestal is er ook een naverwarming. Als er te weinig zon is, kan de naverwarming ervoor zorgen dat het water wordt bijverwarmd tot de gewenste temperatuur. Zelfs op een bewolkte dag zal de zonneboiler warmte opwekken.

     Wat is een GigaJoule?

     De jaarlijkse opbrengst van een zonnecollector wordt uitgedrukt in GJ (GigaJoule). Een gemiddelde zonnecollector levert tussen de 3,5 en 5 GJ per jaar op. Dit betekent een opbrengst van 100 tot 142 m3 aardgas per jaar. Met een huidige gasprijs van € 0,65 per m3 gas, betekent dit een besparing van € 65 en € 93 per jaar. Natuurlijk kunt u deze besparing eenvoudig verhogen door voor zonnecollectoren met een hoger vermogen te kiezen of door meerdere zonnecollectoren te plaatsen. Daarnaast hangt de exacte opbrengst van uw zonnecollector ook af van de capaciteit van uw gehele zonneboiler.

     Werkt een zonneboiler alles als de zon schijnt?

     Zelfs in de winter, wanneer de zonsterkte laag is, kan een boiler voldoende warm water produceren. Soms is het tapwater in de winter echter niet warm genoeg. In dit geval gebruikt u een naverwarmer. Dit is bijvoorbeeld een CV- of HR-ketel of een warmtepomp. Deze naverwarmers zorgen ervoor dat het water alsnog de juiste temperatuur bereikt.

     Heb je een vergunnning nodig voor het plaatsen van zonneboiler?

     Soms Heeft U Een Vergunning Nodig

     Het is meestal niet nodig om voor zonnecollectoren een bouwvergunning aan te vragen. Maar de installatie moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. De zonnecollectoren mogen niet uitsteken en op een plat dak niet te dicht bij de rand staan. Woont u in een rijksmonument of op een plek met een beschermd dorps- of stadsgezicht? Dan is de kans groot dat u geen vergunning krijgt voor een zonneboilersysteem. In ieder geval niet als dit zichtbaar is vanaf de straat. De gemeente kan u meer vertellen over de voorwaarden voor uw woning.

     Hoe grote zonneboiler heb ik nodig?

     Dat hangt helemaal af van uw verbruik van m3, de situatie waar de zonnecollectoren geplaatst kunnen worden en de stand van de collectoren ten opzichte van de zon. Tijdens een afspraak rekenen we het precies voor u uit. Lees hier alvast meer over de afmetingen van zonnecollectoren!

     Hoelang duurt de installatie van een zonneboiler?

     In het algemeen duurt het plaatsen van zonneboiler installatie maximaal een dag en gaat zonder hak- of breekwerk Ook de zonnecollectoren en de opslag vat worden dezelfde dag geregeld. 

     Hoe weet ik wat een zonneboiler opbrengt in mijn situatie?

     Maak een afspraak met de en wij berekenen direct uw voordeel.

     Wat is de levensduur van zonneboiler?

     Men gaat er tegenwoordig van uit dat kwaliteitszonneboilers 20 tot 25 jaar meegaan, en de zonnecollectoren ongeveer 25 jaar. 

     Zonnecollectoren